Sep
18
2011

Cum se trimite E-mail din noul Yahoo Mail

Un email este o scrisoare electronica si se deosebeste printr-un mesaj trimis folosind un serviciu de mesagerie instant ca si Yahoo Messenger sau Skype prin faptul ca este trimis la unul sau mai multi destinatari simultan care nu trebuie sa fie online la momentul trimiterii si nici nu este nevoie sa va adauge ca prieteni/contacte.

Singurul lucru de care aveti nevoie atunci cand trimiteri un email este adresa de email a destinatarului.

O adresa de email este de forma: nume_cont_email@domeniu

ex. stepbystep@mailinator.com

  • unde stepbystep = nume_cont_email
  • mailinator.com = domeniu

adresele de email ale prieteniilor dvs de pe yahoo vor avea domeniul = yahoo.com

Atentie!!! intotdeauna adresele de email vor contine semnul @ citit si “arond” nu puteti trimite un email scriind doar id-ul persoanei respective.

Pentru a putea trimite un email din Yahoo Mail primul lucru va trebui sa deschideti browserul dvs preferat Firefox, Chrome, Internet explorer etc si sa intrati in pagina de email a serviciului Yahoo.

Pentru aceasta tastati in bara de adrese a browserului adresa http://mail.yahoo.com (vezi mai jos)

Dupa ce ati introdus adresa apasati enter. In pagina care se deschide vi se va cere userul si parola pentru contul de email. La user introduceti adresa de email sau id-ul de messenger. La parola introduceti parola voastra.

Apasati butonul “Sign In”

Daca ati introdus parola si userul corect atunci o pagina asemanatoare cu cea de mai jos se va deschide.

In stanga sus veti vedea un meniu si un buton gri inchis pe care scrie Compose Message. (vezi imaginea din stanga)

Apasati butonul “Compose Message”.

 

 

 

 

 

O noua pagina se va deschide la fel ca si in imaginea de mai jos.

La campul TO: introduceti adresa de email a destinatarului emailului . ATENTIE asa cum am spus mai sus adresa nu poate fi doar id-ul de messenger si trebuie sa contina neaparat semnul @ intre nume emai si domeniu.

Daca doriti sa trimiteti acest email la mai multe persoane simultan adaugati cu virgula intre ele toate adresele destinatare in campul CC

La SUBJECT: scrieti subiectul emailului sau cateva cuvinta astfel ca cel ce va gasi emailul sa stie despre ce este vorba.

In imagine in partea de jos vedeti un camp mai mare in care . Scrieti acolo textul emailului pe care doriti sa il trimiteti. Putet sa scrieti de la un cuvant pana la cateva sute de pagini.

Dupa ce ati scris textul emilului verificati inca odata ca adresa TO sa fie completata corect apoi apasati butonul Send. (vedeti in partea de sus a imaaginii)

Felicitari tocmai ati trimis un mesaj email.

Stiati ca …

Daca doriti sa salvati o informatie, un text, un articol gasit pe internet, etc si nu doriti sa o scrieti pe un carnetel sau pe un fisier in calculator care s-ar putea pierde sau sterge din greseala puteti sa il scrieti intr-un email si sa va trimiteti acel email voua insiva scriind adresa dvs de email la campul TO.

 

Articole din acelasi domeniu

Lasa un comentariu

*