May
7
2011

Mult asteptatele tablete Motorola XOOM

Motorola XOOM este prima tableta care este lansata cu noul sistem de operare Android 3.0 Honeycomb. Odata cu noul sistem de operare facut special pentru tablete, Motorola poate sa concureze direct cu iPad-urile de la Apple.

XOOM este echipata cu un procesor Nvidia Tegra 2 tactat la 1GHz, 1 GB RAM DDR2 si 32 GB pentru stocarea fisiere. Display-ul este de 10.1 inch cu o rezolutie de 1280 x 800, capacitiv, ceea ce inseamna ca touchscreen-ul va raspunde si la cea mai mica atingere. Tableta are incorporate 2 video camere cu posibilitate de filmare in mod HD.

Pe partea de conectivitate XOOM are incorporat un modul wireless 802.11 b/g/b si un Bluetooth 2.1 EDR. De asemenea functionalitatea ei este extinsa cu ajutorul unui senzor de lumina, accelerometru si bineinteles GPS.

Durata de viata a bateriei:

In teste tableta a reusit sa functioneze 8 ore si 20 de minute la testul de redare a unui clip video in mod continu cu ecranul setat la 65% luminozitate, in acelasi timp modulul WiFi a fost activat. In concluzie durata de functionare pe baterie este excelenta in comparatie cu alte tablete ca si Dell Streak 7 si Samsung Galaxy Tab.

Desi Motorola XOOM vine cu o configuratie hardware extraordinara interfata grafica data de noul sistem de operare Android 3.0 este cea care diferentiaza aceasta tableta de celelalte si o aduce ca un nou pas in evolutia tabletelor.

Browserul:

Android Honeycomb aduce pe XOOM un browser extrem de rapid, paginile care se incarca practic nu au nici o diferenta fata de cele renderizate de Browserul Chrome pe desktop. Iar daca am amintit de Chrome pe desktop trebuie sa spun ca browserul implicit instalat pe tableta seamana extraordinar de mult cu Chrome cu care ne-am obisnuit pe desktopuri.

 

Motorola XOOM vs iPad

 

Motorola XOOM in Romania: tableta se gaseste la eMag la un pret de 2.699 RON. Mai multe detalii aici.

2 Comentarii + Adauga Comentriu

  • arata bine, atat design cat si performanta, ati avut ocazia sa incercati live?

  • am achizitionat de curand un “xoom’ sunt foarte multumit.Este totusi ceva ce ma nemultumeste si anume reflexia ecranului pe timp de zi sau mai bine zis in soare E SUPER DERANJANT . Are cineva vreo idee ce as putea face??

Lasa un comentariu

*