May
11
2011

De ce a cumparat Microsoft reteaua Skype

Desi Skype a fost pusa in vanzare de ceva timp pe 9 mai 2011 Microsoft a cumparat Skype pentru suma de 8.5 miliarde de dolari.

Pentru Skype s-au mai luptat si Facebook si si Google.

Google are deja un serviciu de voce Google Voice, iar prin achizitionarea lui Skype probabil doreau doar micsorarea concurentei de pe piata. Facebook in schimb are nevoie urgenta de o solutie de video si voce pentru Facebook Chat solutie pe care Skype putea sa le-o ofere.

Achizitionarea lui Skype este de fapt o miscare strategica a lui Microsoft. Google are deja un serviciu Google Voice, Apple este pe cale sa finalizeze solutia lor proprie Facetime amandoua batandu-se pe segmentul mobilelor de tip smartphone. Daca ar fi ratat Skype in mod sigur Microsoft ar fi lasat in urma Windows Mobile.

Cine si cat a castigat din aceasta achizitie?

eBay va incasa 2.55 miliarde dolari pentru cele 30% din actiuni detinute, Niklas Zennström and Janus Friis – cofondatorii retelei Skype vor incasa impreuna 1.19 miliarde dolari.

Restul de actionari: Silver Lake, Andreessen Horowitz si Canada Pension Plan Investment Board care impreuna au avut 56% din actiuni vor incasa 4.76 miliarde de dolari.

Lasa un comentariu

*